Agenda 2017

Speurtocht: Keutels en drollen

Speurtocht: in het bos en op de hei wonen heel veel verschillende dieren. Je ziet ze niet altijd, want ze zijn heel erg schuw, maar hun drollen verraden dat ze er wel zijn. Welke dieren kun je herkennen aan iets dat ze hebben achtergelaten? Ga op zoek naar de drollen van een das, een ree of misschien wel van een eekhoorn. Neem ook je opa, oma of vader en moeder mee!

Wanneer: Op zondag 8, 15, 22 en 29 oktober, tussen 13.00 – 16.30 uur
Kinderen 4-12 jaar gratis entree

Herfstvakantie: Kinderworkshops ‘Koekje van eigen deeg’

In de herfstvakantie kunnen kinderen en ouders deelnemen aan de workshop ‘Koekje van eigen deeg’. Tijdens de workshop leer je hoe je lekkere en gezonde koekjes kunt bakken. Je gaat dan eerst het graan malen. Van het meel maak je deeg, om er vervolgens volkorenkoekjes van te bakken.

De workshops worden gehouden op: woensdag, donderdag en vrijdag 18 | 19 | 20 + 25 | 26 | 27 oktober, tussen 13.00 en 16.00 uur.

Locatie: De Koloniehof in Frederiksoord
Kosten: kinderen 4,50 euro, ouders 6,00 euro ((incl. entree museum en koekjes)

Bee Green Festival op zondag 27 augustus

Bee Green Festival is een belevenis voor het hele gezin waar je op een speelse manier kennis kunt maken met het unieke insect Bijen. Leer meer over de bij door bijvoorbeeld mee te doen aan een workshop zoals een insectenhuisje maken of volg het blote voetenpad. Kijk voor meer info op Beegreenfestival

Tussen 11.00-17.00 uur

Vanaf mei t/m oktober
Rondrit met de Kolonietram

De tram is elke tweede en vierde zondag van de maand beschikbaar voor de individuele bezoekers. Op deze dagen wordt van 14.00 tot 15.00 uur een prachtige rondrit gemaakt langs de monumenten in het gebied. Een ervaren gids vertelt het boeiende verhaal achter het karakteristieke landschap en de monumentale bebouwing in het koloniegebied. Een stukje beleving in het ‘Buitenmuseum’.

In de maand mei maken we een uitzondering (i.v.m. Lentefair op 13 en 14 mei) en rijdt de tram op de eerste en vierde zondag.

Zondag 26 november
Winter Boschfestijn

Een uniek sfeerfestijn met lichtjes en vuren, fraaie stands, diverse demonstraties en activiteiten, winterse hapjes en drankjes op het terrein en in het aangrenzende bos van Museum de Koloniehof. Een echt familie-uitje!

Geopend van 13.00-19.00 uur